Veelgestelde vragen

Hoe kan ik MijnEnergiebundel op mijn mobiele telefoon zien?

Je kan de app gratis downloaden via de App Store (iPhone) en de Playstore (Android). Log in met jouw mailadres en het door jou aangemaakte wachtwoord. Hier kan je jouw energieverbruik en bespaartips bekijken.

App Store Google Play

De eerste keer inloggen
Hoe werkt MijnEnergiebundel?

Voor als je meer wilt weten over de verschillende widgets in de app, hebben we een rondleiding gemaakt. Deze tref je aan als je voor het eerst inlogt en daarna kan je deze steeds opnieuw bekijken via ‘menu’ > ‘rondleiding’. 

Zo werkt de app
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat kan ik doen?

Klik in het inlogscherm op ‘wachtwoord vergeten’ in de app of op MijnEnergiebundel. Je ontvangt van ons een mail met een reset link voor je wachtwoord. Maak via de link een nieuw wachtwoord aan en log daarna in met jouw e-mailadres en nieuwe wachtwoord.

Hoe kan het dat ik in een NOM, Energieneutrale of BENG woning woon en toch een hoge energierekening heb in de wintermaanden?

Bij een NOM woning is de doelstelling dat over een heel jaar net zoveel elektriciteit duurzaam wordt opgewekt als gebruikt. Hierbij wordt uitgegaan van gemiddelde weersomstandigheden en een gemiddeld gebruik van de woning. Om de NOM status te behalen wordt de woning uitgerust met slimme installaties, zoals zonnepanelen, een warmtepomp en ventilatie.

In de winter is er minder zonopwek door kortere dagen en minder zon. Daarnaast is het elektriciteitsverbruik hoger doordat het huis verwarmd moet worden. Daarom is in de winter de energierekening niet nul. Dit wordt gecompenseerd met de zonopwek in de zomer. Dan wordt er gemiddeld meer energie opgewekt dan verbruikt.

Hoe kan ik het snelst energie besparen?

Je kan het snelst energie en geld besparen door korter te douchen: warm water is de grootste energieslurper in de woning.

Gemiddeld douchen we 8,5 min. Als je dit, bijvoorbeeld met een douchecoach, terugbrengt naar 5 minuten of minder, levert dat een grote besparing op jaarbasis op. Pas je daarnaast ook nog een waterbesparende douchekop en doorstroombegrenzers toe, dan maak je helemaal grote bespaarsprongen.

Check de tipkalender in jouw app voor meer makkelijke bespaartips.

Snel energiebesparen
Ik wil een afspraak maken voor het online energiespreekuur

Het energiespreekuur vindt eens in de twee weken plaats op donderdagochtend. Neem contact met ons op via het contactformulier en vermeld daarbij:

  • Onderwerp: energiespreekuur
  • je naam, straat, huisnummer, telefoonnummer & e-mailadres.  

We sturen een mail met de afspraakbevestiging